UA-111174953-1

Minggu, 08 April 2012

Puisizep

Puisi hasil pemikiran yang buntu.
Tekanan pembuatan puisi dalam mata kuliah Penulisan Teks Korespondensi.
Udah H-1 deadline baru dibikin, hasilnya seperti ini:

Geen Idee

Leeg. Denken aan iets

Weet je wat poezie is?

i o e z e p

.

.

.

.

impasse

Ternyata, puisi diatas salah, dan mesti dilakukan revisi. Kesalahannya mengenai WVo atau woordvolgorde dan WK (lupa singkatan dari apa). Kata denken aan iets atau zorgen aan iets dan semacamnya tidak diperkenankan dalan grammatica bahasa Belanda, mesti menggunakan ergens, nergens, overal + preposisi
hasil akhirnya jadi begini:

Geen Idee

Leeg. Ik denk ergens aan

Weet je wat poezie is?

i o e z e p

.

.

.

.

impasse

Mannen die zich vrouw voelen

Mannen die zich vrouw voelen hebben een gevoel van behagen met zichzelf en dat gevoel kan tijdelijk, langdurig, zelfs permanent zijn. Niet aleen maar hun gevoel, maar ook hun gedrag is vrouwachtig, bijvorbeeld hun stem zijn heel zacht zelfs zachter dan vrouwen, ze dragen vrouwelijke kleding, ze dragen altijd opvallende kleding, zelfs beminnen ze mannen.

Doordat hun gevoel en hun wens die ze hebben, beslissen ze om hun geslacht te veranderen. Mannen die geslachtverandering hebben gedaan, noemen we ze transseksueel. Meestal hebben ze ander gevoel dan de meerderheid van mannen en hebben ze dat gevoel wanneer ze in hun jeugdige leeftijd. In den beginne trekken ze rokken van hun moeder of hun zus aan, gevolgd door jurken, schoenen met hakken, zelfs make up spulletjes. Maar tot zover zijn deze geen probleem. Deze zijn hun recht om hun leven te leven.

Dit leven is vrij, en iemand wordt geboren, het is geen keuze. Hij of zij kan zichzelf beslissen wat ze willen doen.