UA-111174953-1

Jumat, 25 Mei 2012

Ide Cemerlang

Susahnya mendapatkan ide-ide cemerlang, tapi kalau tidak direncanakan dan dicari justru datang dengan sendirinya. Sayangnya saat ide-ide itu hinggap, tidak ada media yang menghubungi dan menampilkannya. Alhasil yaa segini-gini aja.

*ga penting. Cuma tulisan malam untuk menuh-menuhin draft yang pada akhirnya diterbitkan.

02.43

Minggu, 13 Mei 2012


Ini adalah salah satu contoh scenario yang saya buat oleh rekan saya yang bernama Ganes Woro Retnani. Scenario yang pada umumnya terdiri dari beberapa scene, tapi ini satu scenario langsung abis ceritanya hanya dengan satu lembar A4 haha. 

De Bijzondere Baby

 Margareth is het blijste vrouw ter wereld omdat ze een aardige, trouwe en  goede man heeft. Maar op vrijdagmorgen wordt ze het treurigste vrouw want haar lieve man moet voor werk voor acht maanden naar het buitenland gaan. Opeens komt Juan vòòr de deur aan.

Margareth        (Ze keek met schrikkende ogen) schatje wat doe je hier?
Zij voelt zich een beetje raar met haar man en zij heeft onbehaaglijk gevoel. Zijn ogen zijn niet gewoon. Maar dat kan zij niet schelen. Toch verlangt zij naar haar man erg.

Juan                 mijn baas heeft mijn werk afgezegd

Margareth        jammer maar gelukkig

Juan                 kom maar hier, schatje. (helst hij zijn vrouw om) Geef mij een kust.
Ze kusten, zoeken hun vingers gretig wat ze vonden. Elkaar. Dan gaan ze naar bed.

***

Vier maanden later komt Juan naar huis met grote koffer die hij mee  brengt. Hij omarmt zijn vrouw alsof hij lange tijd zijn vrouw niet ziet.

Margareth        (zij verbaast zich) waar ben je geweest met jouw grote koffer? (maar verder                                   komt ze niet dan trek zij een echo en laat Juan het te kijken) ik heb een goed                                    nieuws voor jou dat onze baby al ogen, neus, en mond heeft.

Juan                 (hij krijgt de schrik van zijn leven) ben je zwanger?!

Margareth        Ja. Ik heb toch een week geleden gezegd. Herinner je je het niet?

Juan                 (hij draait zich om) ik ben al thuis gekomen.  En je zei dat je zwanger bent. Dat                              is onmogeljk! We hebben nooit naaien tijdens ik in het buitenland werk.

Margaret          Op die dag waar je voor werk ging, kwam je naar huis terug aan en we hebben                               seksuele relatie. (Zij nadeert naar Juan)

Juan                 ik kwam nooit naar huis terug aan. Ik heb werk in het buitenland.

***

Zes maanden later, baart Margareth een baby. De bijzondere baby. De baby heeft drie ogen, veel haren op zijn lichaam, veel rode vlekje op zijn gezicht, en niet normale benen. Hij is een baby van de duivel.

Drie Jaar
           
            Het was 11 uur ‘s avonds toen Brenda trok haastig haar schoenen met hoge hakken aan en deed zware make-up op. Zij moest gaan werken. Zij werkte in een nachtclub als een danseres. Ze is al jaren geleden gescheiden toen Willy, haar zoon, 3 jaar oud was, dus zij moest in haar levens onderhoud voorzien.
            Een auto die voor haar huis staat, wachte op Brenda. De auto was vol met vrouwen die als Brenda make-up opgehad.
‘Dag, Willy’ zei Brenda tegen Willy en ging haastig weg.
            De deur klapte dicht. Willy keek naar de auto tot hij uit het zicht was verdwenen.
            Op zondagmiddag stond Brenda laat op. Toen zij naar de keuken ging, zag zij Willy die op de stoel van de keukentafel zat.
‘Goedemorgen, schatje’ groette Brenda
‘Goedemiddag’ antwoorde Willy
            Ze aten samen  en voerden een gesprekje.
‘Mama, ik ben al 22 jaar oud. Je weet dat ik een vriend heb en we hebben al ongeveer twee jaar een relatie. Ik wil met hem trouwen.’ Zei Willy
‘Een beetje raar, hè. Je hebt een relatie met hem maar hij komt nooit bij ons.’ Zei Brenda
‘Hij is altijd bezig. Hij heeft geen gelegenheid bij ons te komen’ zeurde Willy
***
            `Willy wachte op zijn vriendje in een cafè. Door het raam zag Willy een taxi  aankomen. De bestuurder was ongeveer 40 jaar oud, hij had zwarte haren, grijze ogen, en rode lippen, een stoere. Hij liep naar Willy en gaf hem een kusje.
‘Ik wil je iets vertellen over onze betere toekomst’ zei Willy. ‘Zij wil je zien, Mark.’
‘Ok. Heb je al over onze tekomst met haar bespreken?’ vroeg Mark
‘Natuurlijk. Gisteren heb ik het gedaan’ antwoorde Willy
‘Sori schatje als ik weinig tijd aan jou geef. Je weet mijn professie. Als een bestuurder, moet ik de hele dag werken.’ zei Mark
‘Ja, dat weet ik goed.’ zei Willy
‘Ik zal op vrijdagavond om 8 uur bij jou komen en over ons huwelijk met jou moeder bespreken’
‘Afgesproken, Markje’
***
            Brenda droeg haar mooi jurk en trok haar lievelingsschoenen met hoge hakken aan. Het was vrijdagavond.
‘Je ruikt heerlijk, Willy’ zei Brenda.
Willy bloosde.
            De bel ging. Willy opende de deur terwijl Brenda hield met haar jurk in haar kamer bezig. Toen Willy de deur opende, gaf Mark direct een bosje bloemen. Ze gingen naar de keuken om te diner. En na een paar minuten kwam Brenda in de keuken met haar zware make-up aan. Ze voelde zich heel interassant om haar toekomstige schoonzoon te zien. Maar toen zij Mark zag, schrok zij zich bijna dood en begon zij te huilen.
***
            Willy liep langs de  Bloemenstraat, hij bracht een foto van een man en hij vroeg alle mensen die hij op straat ontmoette. Hij vroeg over Mark. Hij zocht het adres van Mark omdat hij verdween zonder bericht. Willy zag een oude vrouw in een kiosk en hij vroeg haar of zij over Mark wist en waar hij was.
‘Jammer. Mark is al twee jaar geleden overleden door een dodelijke ziekte‘ zei de oude vrouw
            Willy slenterde doelloos langs de straat en hij stond voor het feit dat zijn vader overleden was.